Wednesday, May 21, 2008

Teme Web...

O temă este un set unificat de elemente de formă și combinație de culori. O temă vă ajută să creați cu ușurință documente profesionale și bine elaborate ca formă pentru a fi vizualizate în Microsoft Word, în poșta electronică sau pe Web.

Când aplicați o temă unui document, Word particularizează următoarele elemente: bare de legatura(bare de legatura: O colectie de butoane cu reprezentari grafice sau text, reprezentand hyperlink-uri catre pagini din cadrul sitului Web vizitat si catre situri externe, reprezentări grafice sau culori de fundal, stiluri pentru titluri (stil titlu: Formatarea aplicata unui titlu. Microsoft Word are noua stiluri predefinite diferite: de la Titlu 1 pana la Titlu 9.) și corp text, liste, linii orizontale, culori hyperlink (hyperlink: Text colorat si subliniat sau grafica pe care se face clic pentru a ajunge la un fisier, o amplasare dintr-un fisier, o pagina Web de pe World Wide Web sau o pagina Web dintr-un intranet. Hyperlink-urile pot, de asemenea, conduce la grupurile de stiri si la siturile Gopher, Telnet si FTP.) și culori bordură pentru tabele. Atât listele cu un nivel, cât și cele cu mai multe niveluri sunt de asemenea particularizate.

Pentru a modifica rapid modul în care apar aceste elemente, tema poate fi modificată.

Spre deosebire de Sablon(sablon : Un fisier sau mai multe fisiere care contin structura si instrumentele pentru a forma unele elemente ca stilul si aspectul paginii fisierelor finale. De exemplu, sabloanele Word pot forma un singur document, iar sabloanele FrontPage pot forma un intreg sit Web.), tema nu furnizează intrări AutoText (AutoText: O amplasare de stocare pentru text sau reprezentari grafice pe care doriti sa le reutilizati, cum ar fi o clauza de contract standard sau o lista de distribuire lunga. Fiecare selectie de text sau reprezentari grafice se inregistreaza ca o intrare AutoText si i se asociaza un nume unic.), bare de instrumente (bara de instrumente : O bara cu butoane si optiuni care se utilizeaza pentru a efectua comenzi. Pentru a afisa o bara de instrumente, apasati ALT, apoi SHIFT+F10) particularizate, macrocomenzi (macrocomanda : O actiune sau un set de actiuni care se pot utiliza pentru automatizarea activitatilor. Macrocomenzile sunt inregistrate in limbajul de programare Visual Basic for Applications.), inițializări de meniu (meniu: O lista de comenzi care este afisata cand se face clic pe un nume de meniu dintr-o bara de meniuri sau din alta bara de instrumente.) sau taste de comenzi rapide (tasta de comenzi rapide: O tasta de functii sau o combinatie de taste, cum ar fi F5 sau CTRL+A, utilizata pentru a executa o comanda de meniu. Spre deosebire de aceasta, o tasta de acces este o combinatie de taste, cum ar fi ALT+F, care deplaseaza selectia pe un meniu, comanda sau control.)

Totodată, aveți posibilitatea să selectați opțiuni pentru a aplica culori mai luminoase textului și reprezentărilor grafice, să animați anumite teme de reprezentări grafice sau să aplicați un fundal documentului. Pentru a vedea animația temelor reprezentărilor grafice, vizualizați pagina Web într-un browser Web (browser: Software care interpreteaza fisierele HTML, le formateaza in pagini Web si le afiseaza. Un browser Web, cum ar fi Windows Internet Explorer, are posibilitatea sa urmareasca hyperlinkurile, sa transfere fisiere si sa reproduca fisiere de sunet si video care sunt incorporate in paginile Web).

15 comments:

bogdy said...

aha... interesant

11c-Dumitriu said...

bravo

SUCIU said...

interesant :)

cristina said...

interesant
bravo

marc_vlad said...

super!!!

Anonymous said...

Bine lucrat colega :)) doar ca trebuia sa mai descrii mai concis subiectul

Edina said...
This comment has been removed by the author.
Edina said...
This comment has been removed by the author.
simona said...

un said interesant si frumos

11cmiclaus said...

destul de bine bravo

Edina said...

pt mine nu reiese nimic din asta dar ma rog .... merge

morar.andrei said...

SUPER BINE COLEGU;)

koma said...

si poza este foarte expresiva. poate nu strica amintirea sursei pe final :)

Andor said...

bine ma aliane :)

Olariu said...

good;)