Tuesday, February 13, 2007

``Norton Antivirus``

In 1988 virusii au captat atentia mass-mediei, cativa dintre cei mai buni cercetatori antivirus de azi incepandu-si activitatea inainte de 1989. Astfel, 1988 a fost anul in care au aparut comerciantii de antivirusi, care au produs o mare agitatie in jurul a ceea ce, la vremea aceea, era doar o problema potentiala. Comerciantii erau firme mici, care-si vindeau software-ul la preturi foarte mici (cel mai adesea la 5 USD sau 10 USD); unele dintre programe erau shareware, iar unele freeware. Unele firme au incercat, ocazional, sa se propulseze, dar nimeni nu platea bani seriosi pentru o potentiala problema. Astfel s-a dat o sansa virusilor Stoned, Cascade si Jerusalem de a se raspandi fara a fi descoperiti si de a realiza un numar de obiecte infectate care sa le asigure mai departe existenta.
In decembrie 1990 apare un produs care va da o noua directie industriei antivirus: Norton AntiVirus.

Norton AntiVirus™ 2004 de la Symantec protejeaza mailurile, mesajele instantanee si alte fisiere prin indepartarea automata a virusilor, viermilor si troienilor. Noile caracteristici incorporate detecteaza deasemenea amenintarile care nu sunt de fapt virusi, cum ar fi spyware-ul si pe cei logati intamplator prin chei.

Beneficii:

  • Detectarea avansata a amenintarilor alerteaza in fata amenintarilor care nu sunt virusi, precum spyware-ul.

  • Scaneaza arhivele de fisiere comprimate inainte ca utilizatorul sa le deschida si sa riste infectareai calculatorul. (Nu este posibil insa in cazul Windows 98 si Windows Me.)
  • Indeparteaza in mod automat virusi, viermi si troieni.

  • LiveUpdate™ downloadeaza noi update-uri antivirus ce vor proteja automat sistemul impotriva ultimelor amenintari.

  • Worm Blocking si Script Blocking pot detecta noile amenintari chiar inainte ca update-urile antivirus sa fie dezvoltate impotriva acestora.
  • No comments: